Sustainity - Ny plattform för klimat- och cirkulärdata

 

Plattformen Sustainity, som nu är under utveckling, kommer att vara en central lösning för företag som behöver automatisera sin rapportering av klimatpåverkan och resurseffektivitet, särskilt inom leverantörskedjorna (scope 3), där data idag ofta är svår att samla in. Sustainity förväntas vara redo för användning i tid för rapporteringen av CBAM-data under första kvartalet 2025.

CBAM är en del av EUs ”Green Deal” och syftar till att minska koldioxidutsläpp genom att införa en koldioxidavgift på importerade varor från länder utanför EU, där mindre strikta klimatregler kan tillämpas. Genom att prissätta koldioxidutsläpp kopplade till importerade varor skapas en mer rättvis konkurrens och incitament för hållbar produktion globalt.

Vi söker nu företag som vill vara med och testa plattformen under utvecklingen och påverka dess utformning! Få tidig tillgång till Sustainity och hjälp oss att skapa en lösning som möter just ditt företags behov. Vi erbjuder även konsultstöd för att underlätta CBAM-rapporteringen redan nu, vilket senare kan övergå till vårt system för en smidigare process.

Är detta något för er? Hör av er till info@chemity.se. Vi har ett begränsat antal platser, så vänta inte för länge.